Kaip apriboti, ką draugai gali matyti „Facebook“

„Facebook“ pateikia keletą būdų, kaip kontroliuoti, kas gali peržiūrėti skirtingus skelbimus socialinio tinklo svetainėje. Riboti tai, ką gali matyti draugai, yra naudinga, kai norite paslėpti tam tikrus dalykus iš kai kurių žmonių, pvz., Santykių būseną ar atostogų nuotraukas. Kai kuris turinys, kurį bendrinate, gali būti netinkamas jaunesniems draugams, tam tikriems šeimos nariams ar kolegoms. Kiekvieną kartą, kai bendrinate kažką „Facebook“ laiko juostoje, yra galimybė apriboti, kas gali jį peržiūrėti. „Facebook“ privatumo nustatymų puslapyje taip pat yra keletas parinkčių, kaip valdyti numatytąjį būdą, kuriuo skelbiate.

Laiko juosta ir privatumo žymėjimas

1.

Prisijunkite prie „Facebook“ paskyros ir atidarykite paskyros meniu spustelėję rodyklę, esančią viršutiniame dešiniajame „Facebook“ pagrindinio puslapio kampe. Pasirinkite „Privatumo nustatymai“.

2.

Ribokite, kurias grupes galite peržiūrėti nuotraukas ir būsenos atnaujinimus, kuriuos skelbiate „Timeline“ iš „Facebook“ programų be turimos auditorijos įrankio, spustelėdami „Pasirinktinis“ parinktį skyriuje „Numatytojo privatumo kontrolė“. Tai atveria langą „Privatus privatumas“.

3.

Spustelėkite išskleidžiamąjį langą skiltyje „Padaryti matomą“ ir pasirinkite tarp „Visi“, „Draugų draugai“, „Draugai“ arba „Pritaikyti“. Pasirinktinis variantas leidžia pasirinkti konkretų žmonių sąrašą. Jei pageidaujate, sąraše „Slėpti nuo“ išvardykite visus asmenis, kuriuos norite paslėpti. Spustelėkite „Išsaugoti pakeitimus“.

4.

Apribokite, kurias grupes galite peržiūrėti dalykus, kuriuos draugai skelbia arba žymi jūsų laiko juostoje, spustelėdami „Redaguoti nustatymus“, esantį puslapyje „Laiko juosta ir žymėjimas“ puslapyje Privatumo nustatymai. Tai atveria langą „Laiko juosta ir žymėjimas“.

5.

Spustelėkite išskleidžiamąjį lauką, esantį šalia „Kas gali pamatyti, ką kiti skelbia jūsų laiko juostoje“? ir pasirinkite bendrinimo parametr ±.

6.

Spustelėkite išskleidžiamąjį lauką, esantį šalia „Kas gali matyti įrašus, kurie buvo pažymėti jūsų laiko juostoje“? ir pasirinkite bendrinimo parametr ±.

7.

Jei norite išsaugoti pakeitimus, spustelėkite „Atlikta“.

Profilio privatumas

1.

„Facebook“ laiko juostoje spustelėkite nuorodą „Apie“.

2.

Spustelėkite mygtuką „Redaguoti“ vienai iš kategorijų, pvz., „Santykiai ir šeima“.

3.

Spustelėkite išskleidžiamąją rodyklę, esančią šalia įrašo, kad apribotumėte, kas gali peržiūrėti informaciją. Parinktys apima „Viešas“, „Draugai“, „Tik man“ ir „Pasirinktinis“.

4.

Jei norite išsaugoti pakeitimus, spustelėkite mygtuką „Išsaugoti“.

Privatumo paskelbimas

1.

Ribokite, kas gali matyti, ką skelbiate savo laiko juostoje, paspaudę auditorijos pasirinkimo įrankį šalia įrašomo elemento. Auditoriaus parinkiklis rodomas kaip išskleidžiamajame lauke su piktograma ir tekstu, rodančiu dabartinį bendrinimo nustatymą.

2.

Jei norite pakeisti, kas gali matyti jūsų įrašą, išskleidžiamajame lauke pasirinkite „Vieša“, „Draugai“, „Tik man“, „Pasirinktinis“ arba vieną iš sąrašų.

3.

Spustelėkite mygtuką „Rašyti“.

Patarimai

  • „Facebook“ sukurkite grupę ir pasirinkite ją kaip parinktį privatumo nustatymuose, kad apribotumėte prieigą prie mažos žmonių grupės. Pavyzdžiui, jei kai kurie jūsų darbuotojai ar klientai yra jūsų asmeninių draugų sąraše, galbūt norėsite juos įtraukti į sąrašą ir apriboti jų gebėjimą matyti asmenines šeimos nuotraukas.
  • Žinutes, kurias padarote kito asmens laiko linijoje, kontroliuoja jo privatumo nustatymai, o ne jūsų.

Rekomenduojama

Kaip sukurti mirtiną verslo darbą
2019
Italijos ledo perkėlimo krepšelio verslo modelis
2019
Kokios gali kilti motyvacinės problemos dėl organizacijos bandymų sukurti darbo komandas?
2019