Kaip stebėti nuotolinės prieigos sesijas

„Windows“ turi du nuotolinės prieigos įrankius, kuriais galima valdyti vieną kompiuterį iš kito. Nuotolinis darbalaukis yra vienas iš šių įrankių ir pirmiausia naudojamas prisijungti prie vieno iš jūsų kompiuterių ir prieiti prie jo išteklių taip, tarsi sėdi prie jo. Nors tai puikiai tinka, pavyzdžiui, jungiantis prie darbo kompiuterio iš namų, kai jums reikia kažko prisijungti nuotoliniu būdu, kad padėtų jums išspręsti problemą, kurios negalite stebėti, ką jie daro. Kai dirbate su slaptais failais, tai tampa problemiška. Jei norite stebėti nuotolinės prieigos sesijas, vietoj to naudokite nuotolinės pagalbos įrankį.

1.

Uždarykite visas atidarytas programas ar failus, kurių nenorite, kad asmuo, kurį ketinate pakviesti į nuotolinės prieigos sesiją, galėtų matyti. „Windows 8“ atidarykite pradinį ekraną. „Windows 7“ spustelėkite mygtuką „Pradėti“.

2.

Įveskite „Windows Remote Assistance“ - paieškos įrankis bus automatiškai inicijuojamas sistemoje „Windows 8“, o paieškos laukelis bus automatiškai pasirinktas sistemoje „Windows 7“, o kai pasirodys „Windows“ nuotolinė pagalba “. Jei jis nerodomas „Windows 8“, pasirinkite parinktį „Apps“, kad ji būtų rodoma.

3.

„Windows“ nuotolinės pagalbos dialogo lange spustelėkite mygtuką „Pakviesti ką nors pasitikėti, kad padėtų jums“, tada spustelėkite „Naudoti paprastą prisijungimą“. Vadovaukitės ekrane pateikiamomis instrukcijomis, kad sukurtumėte slaptažodį ir išsiųstumėte kvietimą nuotolinės prieigos sesijai norimam asmeniui.

4.

Nurodykite, kuriam asmeniui išsiuntėte kvietimą, patikrinti savo el. Kai jis tai padarys, jūsų kompiuteryje pasirodys dialogo langas, kuriame klausiama, ar norite bendrai valdyti kompiuterį. Jei norite leisti nuotolinės prieigos sesiją, spustelėkite „Taip“.

5.

Stebėkite nuotolinės prieigos sesiją. Laikykite akis ekrane - pamatysite viską, ką mato jūsų nuotoliniu būdu prijungtas draugas, įskaitant langų atidarymą / uždarymą ir pelės žymeklio judėjimą. Jei norite laikinai sustabdyti arba nutraukti sesiją, spustelėkite „Pauzė“ arba „Sustabdyti bendrinimą“. Kai pristabdytas ar baigtas, jūsų draugas negalės tęsti ar paleisti nuotolinės prieigos sesijos, jei jūs to dar kartą neleisite.

Patarimas

  • Jei norite vėl prisijungti prie asmens, su kuriuo anksčiau prisijungėte, iš naujo atidarykite „Windows“ nuotolinę pagalbą, spustelėkite „Pakviesti ką nors pasitikėti, kad padėtų jums“, spustelėkite „Naudoti paprastą prisijungimą“ ir tada spustelėkite asmens vardą, kad jam išsiųstumėte kvietimą.

Įspėjimas

  • Šiame straipsnyje pateikta informacija taikoma „Windows 8“ ir 7 versijoms. Kitose „Windows“ versijose ji gali šiek tiek skirtis.

Rekomenduojama

Kaip sukurti „Blogger“ pusiau skaidrų tinklaraštį
2019
Kaip apskaičiuoti „Pro Forma“ prognozes
2019
Draudimo bendrovių tipai
2019